dissabte, 26 de juliol del 2014

XATÓ



Xató 

No deixa de ser una amanida, però la tradició en fa un plat complet, servint-lo amb una truita de verdures ( samfaina, carbassó i ceba, espàrrecs,...)

Per a quatre persones

Enciam (4 o 5 fulles)
Escarola (mitja peça)
Tomàquet (2) opcional.
Bacallà esqueixat (200 gr) dessalat.
Tonyina en oli. (150 gr.)Olives negres (d’empeldre).
Ous dussos (2)
Pebrot del piquillo a tires (4)
Anxoves (12)
Salsa romesco (200gr)
Oli (1 raig)

Rentarem l’enciam i la escarola fulla per fulla (ja hem explicat els motius amb l’amanida “verda”), i les farem a troços.

En un bol, barrejarem el bacallà i la tonyina, de forma que quedin força separats (identificables), però que comencin a agafar l’un el gust de l’altre.

Pelarem els ous dussos, els passarem per l’aigua i els farem a quarts o tallarem a rodanxes.

Arribat el moment de muntar el plat, en una safata ampla i plana, posarem l’enciam amb l’escarola a les puntes, la barreja de tonyina i bacallà al centre, escamparem les olives negres per sobre i afegirem els ous dussos tallats i les anxoves senceres i/o tires de pebrot del piquillo.
Tot el conjunt el regarem amb unes cullerades de salsa romesco, repartides.

            Se serveix el plat amb la salsa al costat, per a que cadascú es posi una mica més,
             al gust de cadascú


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada