Altres amanides
La imaginació no té
límits, i amb tants ingredients podem fer mil i una combinacions, com per
exemple una amanida de rúcula i canonges amb tomàquets secs (2) i pernil
d’ànec.
La nova cuina, ha posat de moda les barreges
d’herbes, enciams, escarola, endívies, rúcula, canonges, xicoira i altres per
l’estil, ( a això a ajudat, i molt l’aparició de les barreges ja preparades,
envasades en atmosfera controlada
-nitrogen-), amb tomaques xerry,
rabinetes,.... i amanides amb vinagretes del més divers o salsa de iogurt,...
barrejades amb un altre ingredient que agafa paper protagonista, per
contrast, com el pernil d’ànec, favetes
tendres amb pernil, formatge de cabra tendre escalfat al forn, pernil de pota
negra, gambes (de bona mida),...
N’hi ha però alguna
amanida que bé amb denominació d’origen, tal és xató (de Sitges o de
Vilanova... del món, degut a la internacionalització de la cuina catalana).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada