Ceviche
El peix, també es
cou en fred per l’acció de l’àcid de la llimona ó la llima.
Halibut, bruixa, o
qualsevol altre peix blanc (400gr)
Pebrot vermell
(1/2)
Ceba (1/2)
Cilantre (2
branquetes)
Límas (5)
Patates bullides o
cuites al caliu, amb pell (2)
Ajís (Chiles) 2
Sal (dos pessics)
Tallem el peix a
daus petits, piquem la ceba amb el ganivet (ben fina), piquem el pebrot
vermell, el cilantre i el ají.
Netejarem el peix
amb aigua freda, l’escorrem, barregem la ceba, el pebrot i l’ají, i li posem el
suc de les llimes, en un bol gran que posarem a la nevera una hora. Quedarà un
suc blanc que els peruans en diuen “leche de tigre”.
Pelarem les patates
cuites amb els dits, les passarem per l’aixeta i les tallarem a rodanxes (d’un
dit de gruix).
Muntarem el plat
amb les rodanxes de patata, li posarem una mica de la “leche de tigre” (el suc
de les llimes després de marinar el peix) i quatre o cinc cullerades del
ceviche a sobre.
Posarem el cilantre
picat fi per sobre i servirem fred de la nevera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada