dissabte, 26 de juliol del 2014

CEVICHE



            Ceviche




El peix, també es cou en fred per l’acció de l’àcid de la llimona ó la llima.

Halibut, bruixa, o qualsevol altre peix blanc (400gr)
Pebrot vermell (1/2)
Ceba (1/2)
Cilantre (2 branquetes)
Límas (5)
Patates bullides o cuites al caliu, amb pell (2)
Ajís (Chiles) 2
Sal (dos pessics)

Tallem el peix a daus petits, piquem la ceba amb el ganivet (ben fina), piquem el pebrot vermell, el cilantre i el ají.

Netejarem el peix amb aigua freda, l’escorrem, barregem la ceba, el pebrot i l’ají, i li posem el suc de les llimes, en un bol gran que posarem a la nevera una hora. Quedarà un suc blanc que els peruans en diuen “leche de tigre”.

Pelarem les patates cuites amb els dits, les passarem per l’aixeta i les tallarem a rodanxes (d’un dit de gruix).

Muntarem el plat amb les rodanxes de patata, li posarem una mica de la “leche de tigre” (el suc de les llimes després de marinar el peix) i quatre o cinc cullerades del ceviche a sobre.

Posarem el cilantre picat fi per sobre i servirem fred de la nevera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada