Tiramisú
És una recepta amb
formatge fresc, per tant no haurem de tenir massa lluny la nevera, encara que
sigui de gel, i el deixarem reposar en fresc (si pot ser a la nevera) un mínim
d’un parell d’hores, per tant, no és una recepta que puguem preparar en una
excursió.
Hi ha dos grans
variants, segons es remullin els Biscuits amb vi dolç, tipus Málaga u Oporto
(Zambaglione a la recepta italiana), o el remull es faci amb cafè.
Els venecians hi
afegeixen panses de corint, o raïm, i suposo que hi deu haver moltes variants
més, segons el cuiner.
És un pastís que
es fa en un motllo, per tant, dependrà del motllo que tinguem disponible
bàsicament la quantitat de Biscuits que farem servir.
Biscuits de
soletilla (els tallarem per la metitat)
Cafè (1)
Sucre (135 gr) nou
cullerades de sopa.
Ous frescos (3)
250 gr de formatge
Mascarpone.
100 gr de xocolata
negra ratllada.
Per a fer aquesta
recepta, no val un altre formatge (tipus Philadelphia o quark ) el formatge
Mascarpone està fet amb nata, i no té substitut possible, si no tenim
Mascarpone, no podem fer Tiramisú.
Separem els
rovells de la clara dels ous, a cada rovell i afegim tres cullerades de sucre
blanc i fem una pasta remenant fins a obtenir una massa homogènia. Sobre
aquesta massa hi afegirem el formatge fresc i batrem una altra vegada fins a
obtenir una massa homogènia.
Apart batrem les
clares a punt de neu (hi podem afegir una culleradeta de cafè de sucre lustre
per a que es muntin millor). Un cop
muntades, les afegirem a la massa dels rovells i el formatge incorporant amb
una forquilla, sense batre fort, si no com si féssim pastetes.
Ara que tenim la
crema, ja podem muntar el plat emmotllat a la safata fonda que tinguem.
Primer hi posarem
un pis de biscuit, que remullarem amb la meitat del cafè per sobre, ara hi
afegirem la crema i un cop xops els biscuits hi posarem espolvorejada la
xocolata ratllada.
Hi ha cuiners que
posen cacau en pols o preparats amb farines, tipus Cola-cao o Nesquik, jo
m’estimo més la xocolata negra ratllada, no hi ha perill d’ennuegar-se.
El segon pis, serà
una repetició del primer, els biscuits de soletilla, el cafè restant, la crema
que hi falta i la xocolata ratllada.
Abans de
consumir-lo, els deixarem reposar a la nevera, doncs els Biscuits, unflant-se,
s’han d’empassar tota la crema, deixant l’aspecte d’un sol bloc de pastís.
Necessitarem de dos a sis hores. Si en sobra, encara està millor l’endemà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada