dissabte, 26 de juliol del 2014

TIRAMISÚ



Tiramisú

És una recepta amb formatge fresc, per tant no haurem de tenir massa lluny la nevera, encara que sigui de gel, i el deixarem reposar en fresc (si pot ser a la nevera) un mínim d’un parell d’hores, per tant, no és una recepta que puguem preparar en una excursió.

Hi ha dos grans variants, segons es remullin els Biscuits amb vi dolç, tipus Málaga u Oporto (Zambaglione a la recepta italiana), o el remull es faci amb cafè.

Els venecians hi afegeixen panses de corint, o raïm, i suposo que hi deu haver moltes variants més, segons el cuiner.

És un pastís que es fa en un motllo, per tant, dependrà del motllo que tinguem disponible bàsicament la quantitat de Biscuits que farem servir.

Biscuits de soletilla (els tallarem per la metitat)
Cafè (1)
Sucre (135 gr) nou cullerades de sopa.
Ous frescos (3)
250 gr de formatge Mascarpone.
100 gr de xocolata negra ratllada.

Per a fer aquesta recepta, no val un altre formatge (tipus Philadelphia o quark ) el formatge Mascarpone està fet amb nata, i no té substitut possible, si no tenim Mascarpone, no podem fer Tiramisú.

Separem els rovells de la clara dels ous, a cada rovell i afegim tres cullerades de sucre blanc i fem una pasta remenant fins a obtenir una massa homogènia. Sobre aquesta massa hi afegirem el formatge fresc i batrem una altra vegada fins a obtenir una massa homogènia.


Apart batrem les clares a punt de neu (hi podem afegir una culleradeta de cafè de sucre lustre per a que es muntin millor).  Un cop muntades, les afegirem a la massa dels rovells i el formatge incorporant amb una forquilla, sense batre fort, si no com si féssim pastetes.

Ara que tenim la crema, ja podem muntar el plat emmotllat a la safata fonda que tinguem.

Primer hi posarem un pis de biscuit, que remullarem amb la meitat del cafè per sobre, ara hi afegirem la crema i un cop xops els biscuits hi posarem espolvorejada la xocolata ratllada.


Hi ha cuiners que posen cacau en pols o preparats amb farines, tipus Cola-cao o Nesquik, jo m’estimo més la xocolata negra ratllada, no hi ha perill d’ennuegar-se.


El segon pis, serà una repetició del primer, els biscuits de soletilla, el cafè restant, la crema que hi falta i la xocolata ratllada.

Abans de consumir-lo, els deixarem reposar a la nevera, doncs els Biscuits, unflant-se, s’han d’empassar tota la crema, deixant l’aspecte d’un sol bloc de pastís. Necessitarem de dos a sis hores. Si en sobra, encara està millor l’endemà.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada