dissabte, 26 de juliol del 2014

AJOBLANCO



           Ajo blanco




L’ingredient principal d’aquet plat són les ametlles. És un plat originari de la part de Granada i Almería, encara que els malaguenys també el reivindiquen.

Ametlles (250 gr.)
Aigua (1/2 litre)
Alls (2)
Pa estovat amb aigua (2 llesques)
Vinagre de Xerés.
Oli d’oliva verge extra.
Sal

Podem posar les ametlles en remull, prèviament un parell d’hores.

Es barreja tot, es passa pel turmix i després de tamisar-lo amb el colador xinès, es posa a la nevera.

Antigament, amb el morter, es picaven les ametlles amb l’all amb una mica de vinagre, afegient el pa, l’ aigua, i finalment l’oli d’oliva, fent una emulsió.
Un truc de cuina, és afegir mig rovell d’ou, per a aconseguir que espesseixi
 abans.

També se sol acompanyar amb tires de pernil, raïm, anxoves o meló. Aquí la creativitat de cada cuiner serà principal.

Podem aconseguir fer variar la recepta amb una crema més espessa afegint més pa.

Altres sopes fredes: podem arribar a fer sopes fredes amb remolatxa, albergínia, alvocat, o d’altres ingredients. Visca la creativitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada