CANAPÉS
Així com els sushi
en són molt exòtics; tenim un cosa que s’assembla en concepte i que hem fet
molt nostra, els canapés Normalment fem els canapès amb pa de motllo tendre, però també els
podem fer amb torradetes, crackers,... fins i tot amb llesques de pa fresc (els
anomenats “montaditos”).
Al casc antic de
Donosti (Sant Sebastià), les tabernes rivalitzen en oferir “pintxos” i
“montaditos”, del més variat, arribant a veritables joies gastronòmiques. El
mateix podem trobar a Bilbo (Bilbao).
Per a fer una
taula de canapès a casa necessitem:
Pa de motllo
Torradetes petites
(industrials)
Margarina
Formatge fresc
(tipus Philadelpnia)
Pernil curat
tallat.
Pernil dolç
tallat.
Tomàquet a
llesques primes.
Ou dur
Patés (2 o tres
tipus)
Cogombres petits
en conserva.
Pebrot asat en
tires (en conserva).
Olives farcides.
Anxoves.
Pinya natural.
Succedani de
caviar.
Carn de cranc rus
(chatka) o en el seu defecte surimi.
Maionesa.
Ametlles salades.
Formatge blau
(Roquefort, Cabrales, Gorgonzola,...)
Puntes d’espàrrec
(blancs ó verds, en conserva).
De cada llesca de pa
de motllo en farem quatre trossets iguals.
Els canapès més
fàcils de fer són els de paté i els de formatge blau. Només cal untar el
trosset de pa o la torradeta i podem decorar amb mitja oliva farcida, un
cogombret, una punta d’espàrrec o afegir un bocí (1/2 filet) d’anxova sobre els
de paté.
A l'hora de decorar, ens servirà per a diferenciar-los; per exemple, els
de la punta d’espàrrec de paté d’ànec, els de l’oliva farcida de paté a
l’Armangac, els de anxova amb paté al pebre (de porc i pollastre),...Amb el
formatge blau, i pega una tireta de pebrot o una ametlla salada.
Amb els canapès de
pernil, podem fer rotlles que després tallarem a la mida de la base de pa (en
diagonal); podem fer els rotlles amb pernil dolç sol o pernil curat i pernil
dolç junts, a dins hi podem posar un farciment amb pebrot vermell asat en
tires, una barreja de ceba tendra picada, maionesa i chatka, pinya natural,
formatge fresc.
Tanmateix, podem posar el pa untat amb formatge fresc o amb margarina i el
rotlle de pernil a sobre. També podem posar una mica de tomàquet i pernil
curat.
Altrament, podem
preparar els canapès amb carn de cranc (surimi), ceba picada molt fina o cogombre, ou dur
picat i maionesa, Amb margarina i succedani de caviar. Podem acabar amb un
llagostí cuit, o una gamba salada pelada.
També podríem fer canapès
amb ensaladilla, gambes amb gavardina, amanida de pop, ... o d’altres
especialitats cuinades, però aquí hem partit de la premissa de no utilitzar el
foc, a més el que hi posem s’ha de poder “aguantar” una estona sense nevera, i
que no calgui menjar-lo calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada