dissabte, 26 de juliol del 2014

8. CANAPÉS



          CANAPÉS

Així com els sushi en són molt exòtics; tenim un cosa que s’assembla en concepte i que hem fet molt nostra, els canapés  Normalment fem els canapès amb pa de motllo tendre, però també els podem fer amb torradetes, crackers,... fins i tot amb llesques de pa fresc (els anomenats “montaditos”).

Al casc antic de Donosti (Sant Sebastià), les tabernes rivalitzen en oferir “pintxos” i “montaditos”, del més variat, arribant a veritables joies gastronòmiques. El mateix podem trobar a Bilbo (Bilbao).

Per a fer una taula de canapès a casa necessitem:

Pa de motllo
Torradetes petites (industrials)
Margarina
Formatge fresc (tipus Philadelpnia)
Pernil curat tallat.
Pernil dolç tallat.
Tomàquet a llesques primes.
Ou dur
Patés (2 o tres tipus)
Cogombres petits en conserva.
Pebrot asat en tires (en conserva).
Olives farcides.
Anxoves.
Pinya natural.
Succedani de caviar.
Carn de cranc rus (chatka) o en el seu defecte surimi.
Maionesa.
Ametlles salades.
Formatge blau (Roquefort, Cabrales, Gorgonzola,...)
Puntes d’espàrrec (blancs ó verds, en conserva).

De cada llesca de pa de motllo en farem quatre trossets iguals.

Els canapès més fàcils de fer són els de paté i els de formatge blau. Només cal untar el trosset de pa o la torradeta i podem decorar amb mitja oliva farcida, un cogombret, una punta d’espàrrec o afegir un bocí (1/2 filet) d’anxova sobre els de paté. 

A l'hora de decorar, ens servirà per a diferenciar-los; per exemple, els de la punta d’espàrrec de paté d’ànec, els de l’oliva farcida de paté a l’Armangac, els de anxova amb paté al pebre (de porc i pollastre),...Amb el formatge blau, i pega una tireta de pebrot o una ametlla salada.

Amb els canapès de pernil, podem fer rotlles que després tallarem a la mida de la base de pa (en diagonal); podem fer els rotlles amb pernil dolç sol o pernil curat i pernil dolç junts, a dins hi podem posar un farciment amb pebrot vermell asat en tires, una barreja de ceba tendra picada, maionesa i chatka, pinya natural, formatge fresc.

Tanmateix, podem posar el pa untat amb formatge fresc o amb margarina i el rotlle de pernil a sobre. També podem posar una mica de tomàquet i pernil curat.

Altrament, podem preparar els canapès amb carn de cranc (surimi), ceba picada molt fina o cogombre, ou dur picat i maionesa, Amb margarina i succedani de caviar. Podem acabar amb un llagostí cuit, o una gamba salada pelada.


També podríem fer canapès amb ensaladilla, gambes amb gavardina, amanida de pop, ... o d’altres especialitats cuinades, però aquí hem partit de la premissa de no utilitzar el foc, a més el que hi posem s’ha de poder “aguantar” una estona sense nevera, i que no calgui menjar-lo calent.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada