Amanida d’arròs
Per a quatre
persones:
Arròs blanc, prèviament
bullit (400 gr. escorregut)
Tomàquet madur (2)
Ceba ( 1 grossa)
Pebrot verd (1/2)
Pebrot vermell
(1/2)
Surimi (varetes de
peix, amb gust de cranc)
Ou dur.
Olives farcides
(opcional)
Oli, vinagre, sal.
Ó salsa rosa.
Pebre negre molt.
Passarem l’arròs
per un raig d’aigua, per a deixar-lo net del suc de cocció i amb els grans
solts, amb l’ajut d’un escorredor gran
(de reixeta).
Respecte les
verdures, primer pelarem la ceba, la tallarem a troços petits, i la posarem una
estona en aigua. Aquesta operació té com a objectiu que la ceba no “piqui”.
Netejarem tomàquets
i pebrots, passant-los la mà per la pell sota un raig d’aigua, i els tallarem,
a daus o a medallons.
Aquí hi afegim una
mica de surimi tallat en varetes molt fines o a rodanxes i l’ou dur tallat a
quarts. També es poden posar altres conserves (tonyina, bonítol, sardines,...)
depèn del gust de cadascú i del que tinguem al rebost.
També hi podem
posar olives farcides o negres (d’empeldre); això al gust de cadascú, doncs hi
ha qui les adora i també qui les odia.
Aquesta amanida,
l’adobarem abans de servir-la (uns deu minuts), amb una mica d’oli, un raig de
vinagre i sal, també li queda molt bé una mica de salsa de soja. Hi posarem un
polsim de pebre negre (millor recent molt). Altra manera és amb salsa rosa.
Amanida de patata
Aquesta amanida és
semblant a l’anterior, amb la diferència que aquí sí que entre bullir la patata
(a rodanxes d’un dit de gruix) i el consum del plat, no hem de deixar passar
més d’un dia ( i a la nevera de gel), d’altra manera, la patata es torna negra,
es rovella.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada