diumenge, 27 de juliol del 2014

AMANIDA D'ARRÓS



          Amanida d’arròs



Per a quatre persones:

Arròs blanc, prèviament bullit (400 gr. escorregut)
Tomàquet madur (2)
Ceba ( 1 grossa)
Pebrot verd (1/2)
Pebrot vermell (1/2)
Surimi (varetes de peix, amb gust de cranc)
Ou dur.
Olives farcides (opcional)
Oli, vinagre, sal. Ó salsa rosa.
Pebre negre molt.

Passarem l’arròs per un raig d’aigua, per a deixar-lo net del suc de cocció i amb els grans solts, amb l’ajut d’un escorredor  gran (de reixeta).

Respecte les verdures, primer pelarem la ceba, la tallarem a troços petits, i la posarem una estona en aigua. Aquesta operació té com a objectiu que la ceba no “piqui”.

Netejarem tomàquets i pebrots, passant-los la mà per la pell sota un raig d’aigua, i els tallarem, a daus o a medallons.

Aquí hi afegim una mica de surimi tallat en varetes molt fines o a rodanxes i l’ou dur tallat a quarts. També es poden posar altres conserves (tonyina, bonítol, sardines,...) depèn del gust de cadascú i del que tinguem al rebost.

També hi podem posar olives farcides o negres (d’empeldre); això al gust de cadascú, doncs hi ha qui les adora i també qui les odia.

Aquesta amanida, l’adobarem abans de servir-la (uns deu minuts), amb una mica d’oli, un raig de vinagre i sal, també li queda molt bé una mica de salsa de soja. Hi posarem un polsim de pebre negre (millor recent molt). Altra manera és amb salsa rosa.

                       



          Amanida de patata




Aquesta amanida és semblant a l’anterior, amb la diferència que aquí sí que entre bullir la patata (a rodanxes d’un dit de gruix) i el consum del plat, no hem de deixar passar més d’un dia ( i a la nevera de gel), d’altra manera, la patata es torna negra, es rovella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada