Crema chantilly amb maduixes.
La crema Chantilly es bàsicament nata muntada, però es
diferencia de la nata de pastisseria, en que porta molt poc sucre. La van posar
dins la història al castell de Chantilly, en una festa que es va fer per a
Lluís XIV i la seva cort al complet (unes 3000 persones) el mestre de
cerimònies i cuiner François Vatel.
1 got. Crema de
llet per a muntar. (200 gr).
3 cullerades de
sucre glacé (30 gr).
1 cullerada de
moka de sucre vainillat.
1 clara d’ou
(muntada a part).
½ Kg. de maduixes
o maduixots
El podem intentar
fer com als temps heroics, a mà, amb una ensaladera de vidre de fons rodó, amb
una barnilla de batre.
Ens portarà de tres a cinc minuts, depenent de la traça
que tinguem per a fer-la servir. Com a l’hora de muntar una clara d’ou, l’èxit
roman en fer entrar i sortir la barnilla de batre a cada moviment, per a
incorporar aire al batut.
Qui no vulgui
patir tant, pot fer servir una batedora elèctrica amb l’accessori de batre.
Per a muntar la
crema de llet, necessitarem treure-la de la nevera, a una temperatura
d’uns 5 graus; si ho batem a la
ensaladera, serà bo que aquesta també estigui freda.
La clara d’ou
s’afegeix per a evitar que se’ns desmunti la crema, poden trigar unes hores a
menjar-la.
Un cop muntada la
crema i incorporada la clara d’ou, podem tallar els maduixots a trossos, i
presentar-los en bols individuals.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada