dissabte, 26 de juliol del 2014

CREMA CHANTILLLY AMB MADUIXES



Crema chantilly amb maduixes.

La crema Chantilly  es bàsicament nata muntada, però es diferencia de la nata de pastisseria, en que porta molt poc sucre. La van posar dins la història al castell de Chantilly, en una festa que es va fer per a Lluís XIV i la seva cort al complet (unes 3000 persones) el mestre de cerimònies i cuiner François Vatel.

1 got. Crema de llet per a muntar. (200 gr).
3 cullerades de sucre glacé (30 gr).
1 cullerada de moka de sucre vainillat.
1 clara d’ou (muntada a part).

½ Kg. de maduixes o maduixots

El podem intentar fer com als temps heroics, a mà, amb una ensaladera de vidre de fons rodó, amb una barnilla de batre.

Ens portarà de tres a cinc minuts, depenent de la traça que tinguem per a fer-la servir. Com a l’hora de muntar una clara d’ou, l’èxit roman en fer entrar i sortir la barnilla de batre a cada moviment, per a incorporar aire al batut.

Qui no vulgui patir tant, pot fer servir una batedora elèctrica amb l’accessori de batre.

Per a muntar la crema de llet, necessitarem treure-la de la nevera, a una temperatura d’uns  5 graus; si ho batem a la ensaladera, serà bo que aquesta també estigui freda.

La clara d’ou s’afegeix per a evitar que se’ns desmunti la crema, poden trigar unes hores a menjar-la.


Un cop muntada la crema i incorporada la clara d’ou, podem tallar els maduixots a trossos, i presentar-los en bols individuals.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada