diumenge, 27 de juliol del 2014

AMANIDA DE MONGETES



Amanida de mongetes (empedrat)

Molt popular, i molt bona, és aquesta amanida sense enciam.
Seguirem la màxima de la cuina oriental (xinesa, japonesa,...) de posar al plat tot tallat a una mida semblant; mida que en aquest cas ens donaran les mongetes blanques (seques).

Per a quatre persones:

Mongetes blanques: 1 pot de mig quilo (400 gr. escorregut)
Tomàquet madur (2)
Ceba ( 1 grossa)
Pebrot verd (1/2)
Pebrot vermell (1/2)
Oli, vinagre, sal.
Pebre negre molt.

Passarem les mongetes per un raig d’aigua, per a deixar-les netes dels suc de cocció, amb l’ajut d’un escorredor  gran (de reixeta o foradat).

Respecte les verdures, primer pelarem la ceba, la tallarem a troços petits, i la posarem un estona en aigua.
Netejarem tomàquets i pebrots, passant-los la mà per la pell sota un raig d’aigua, i els tallarem, també prims.

Aquesta amanida, l’adobarem abans de servir-la (uns deu minuts), amb una mica d’oli, un raig de vinagre balsàmic i sal. També hi posarem un polsim de pebre negre (millor recent molt).   

També la podem fer amb bacallà i una salsa “romesco”, amb tomàquet fregit, oli, vinagre, pebre negre, pebre vermell.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada