Amanida de mongetes (empedrat)
Molt popular, i
molt bona, és aquesta amanida sense enciam.
Seguirem la màxima
de la cuina oriental (xinesa, japonesa,...) de posar al plat tot tallat a una
mida semblant; mida que en aquest cas ens donaran les mongetes blanques
(seques).
Per a quatre
persones:
Mongetes blanques:
1 pot de mig quilo (400 gr. escorregut)
Tomàquet madur (2)
Ceba ( 1 grossa)
Pebrot verd (1/2)
Pebrot vermell
(1/2)
Oli, vinagre, sal.
Pebre negre molt.
Passarem les
mongetes per un raig d’aigua, per a deixar-les netes dels suc de cocció, amb
l’ajut d’un escorredor gran (de reixeta
o foradat).
Respecte les
verdures, primer pelarem la ceba, la tallarem a troços petits, i la posarem un
estona en aigua.
Netejarem tomàquets
i pebrots, passant-los la mà per la pell sota un raig d’aigua, i els tallarem,
també prims.
Aquesta amanida,
l’adobarem abans de servir-la (uns deu minuts), amb una mica d’oli, un raig de
vinagre balsàmic i sal. També hi posarem un polsim de pebre negre (millor recent
molt).
També la podem fer
amb bacallà i una salsa “romesco”, amb tomàquet fregit, oli, vinagre, pebre
negre, pebre vermell.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada