POSTRES
Si bé la
rebosteria necessita generalment de foc, tenim comptades ocasions en que no
cal, a més les preparacions ràpides amb fruites i les conserves i preparacions
industrials, ens poden facilitar molt la feina, llet condensada, margarina i/o
mantega, nata en spray,...i les preparacions de fruites en almívar.
També podem fer
maceracions de fruites en vi de licor, o amb vinagre, en almívar en fred o
directament amb sucre; entre les fruites més agraïdes per a això, tenim la
maduixa o el maduixot.
Començarem per un
clàssic, amb desenes de receptes diferents:
Macedònia de fruites
Préssec en almívar
(200 gr.)
Pera en almívar
(100 gr.)
Taronja (1) en
temporada .
Raïm (en
temporada)
Llimona (1/2)
Suc de taronja
Almívar
Cava. (1 copa)
Aquesta seria una
de les tantes receptes de macedònia que corren pel món.
Poden variar les
fruites i pot variar el suc, sense cap ingredient alcohòlic o amb unes gotes de
Kirch (licor de cirera), vermut blanc, ginebra, rom,.... depèn dels gustos i
sobretot, del que tinguem a casa.
Tallarem les
fruites a daus d’una polzada (2,5 cm) aproximadament i la llimona en làmines
fines. Ho posem en un bol gran de vidre o ceràmica i afegim l’almívar de les
conserves, el suc de taronja i una copa de cava.
Normalment, agrada
més que hi hagi més fruita que suc, així no farem una bassa de líquid on surin
les fruites, si no al revés.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada