dissabte, 26 de juliol del 2014

9. POSTRES. MACEDÒNIA DE FRUITES



POSTRES

Si bé la rebosteria necessita generalment de foc, tenim comptades ocasions en que no cal, a més les preparacions ràpides amb fruites i les conserves i preparacions industrials, ens poden facilitar molt la feina, llet condensada, margarina i/o mantega, nata en spray,...i les preparacions de fruites en almívar.

També podem fer maceracions de fruites en vi de licor, o amb vinagre, en almívar en fred o directament amb sucre; entre les fruites més agraïdes per a això, tenim la maduixa o el maduixot.

Començarem per un clàssic, amb desenes de receptes diferents:

Macedònia de fruites

Préssec en almívar (200 gr.)
Pera en almívar (100 gr.)
Taronja (1) en temporada .
Raïm (en temporada)
Llimona (1/2)
Suc de taronja
Almívar
Cava. (1 copa)

Aquesta seria una de les tantes receptes de macedònia que corren pel món.
Poden variar les fruites i pot variar el suc, sense cap ingredient alcohòlic o amb unes gotes de Kirch (licor de cirera), vermut blanc, ginebra, rom,.... depèn dels gustos i sobretot, del que tinguem a casa.

Tallarem les fruites a daus d’una polzada (2,5 cm) aproximadament i la llimona en làmines fines. Ho posem en un bol gran de vidre o ceràmica i afegim l’almívar de les conserves, el suc de taronja i una copa de cava.

Normalment, agrada més que hi hagi més fruita que suc, així no farem una bassa de líquid on surin les fruites, si no al revés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada