dissabte, 26 de juliol del 2014

BACALLÀ MARINAT



          Bacallà marinat




Bacallà ( 1 tall doble)
ceba tendra (1)
Oli d’oliva verge.
Alls (2 tallats a làmines o alls tendres)
Llimona (el suc d e1/2 llimona)
Pebre negre molt
Vinagre (una mica)


El bacallà el triarem d’un troç sense espines i una mica doble, ja que el tallarem a làmines una mica primes (2-3 mm), com si féssim un “carpaccio”.

Disposem el bacallà en el fons d’una carmanyola, i afegim la ceba, els alls tallats a làmines, el suc de la llimona, i fem una vinagreta amb  l’oli d’oliva, el pebre negre,  i una mica de vinagre (si el bacallà es dessalat, no ens caldrà afegir sal), també la tirarem per sobre.

Posarem les làmines de bacallà  a marinar unes 24 hores (d’un dia per l’altre) al refrigerador. Ja el podrem consumir.


El bacallà salat, no té més secret que un bon procés de dessalat. Necessitarem tres dies en remull, hem de tenir en compte que la penca ha estat a sol i serena, penjada al vent, durant molts dies, i per tant, necessita rehidratar tota l’aigua que ha perdut, a canvi de perdre la sal.

En una carmanyola, amb tapa, hi posem el bacallà que anem a gastar, amb aigua, i a la nevera. Aquesta primera aigua la podem canviar el dia que vulguem (en una setmana o en 10 dies); per canviar l’aigua, només hem de destapar la carmanyola, escórrer l’aigua que tenim salabrosa i posar nova aigua de l’aixeta (freda); aquesta segona aigua ja es mes delicada, haurem de gastar el bacallà al cap de dos o tres dies.
Si volem gastar el bacallà des de la segona aigua, encara estarà salat, pel què o l’esquinçarem per acabar posant-lo en remull i amb un parell d’espremudes, ja el tenim llest per a consumir .

Si el volem consumir en peces senceres, el deixarem en remull un mínim de vuit hores des del canvi d’una nova aigua (tercera aigua).

Un cop dessalat, el podem guardar un dia a la nevera sense aigua (que es tornaria pudenta) o mes dies al congelador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada