TAULES D’EMBOTITS, FORMATGES I PATÉS
Qui no ha sopat
alguna vegada amb una taula d’embotits? És fàcil de preparat i podem
acompanyar-los des de torrades, a pa amb tomàquet. (és el què té el cor robat
als estrangers que venen a Catalunya). Un “plat” (el pa amb tomàquet) elevat a
la màxima categoria; ...ves per on m’estimo més posar-li una mica de pernil...
A França, les
taules de formatges són una part íntima de l’àpat, ja sigui de primer, a l’hora
de dinar, o bé com a “segon” o primeres postres a l’hora de sopar. No en va és
el país de les 400 varietats de formatges. Comparteixo amb els francesos aquest
deliri pel formatge, encara que li afegeixo molt formatge d’aquí i d’allà. Els
suissos tenen una particular forma de menjar el formatge, que és la fondue! al
nostre país no s’utilitza gaire si no és amb fondues de xocolata.
Després, tenim una
altra “delicatessen” importada del gust francès, els patés. Trobem aquí patés
de porc amb carn de pollastre amb les mil i una espècies i marinats: Paté al
pebre negre, Paté al pebre verd, a les fines Herbes, al roquefort, a l’Armanyac,
al vi d’Oporto, Patés ibèrics amb Xerès dolç,...D’altra banda, tenim els
mateixos marinats amb paté de fetge d’ànec i després terrines de llebre, de
porc senglar,...Podem conjugar els patés amb els fumats (que no sap greu
repetir) Salmó fumat, truita de riu fumada, areng noruec,...
Taula d’embotits ibèrics.
Pernil ibèric de
“recebo” paletilla de Guijuelo.
“Morcón” ibèric.
Xoriço vermell
ibèric.
Saltitxó ibèric.
Hi posarem sobre
una taula de fusta o un plat les “rodanxes”
dels embotits i els talls de pernil. Ja ho podem servir.
Acompanyarem amb
unes llesques de pa de pagès amb tomàquet madur refregat per sobre, amb oli i
sal, o unes torradetes de pa d’oli amb all refregat i tomàquet madur.
Molts
bar-restaurants, porten el pa torrat i els alls i el tomàquet per a que
treballi el client, és la manera d’encertar el gust de cadascú.
Taula de patés.
Hi posarem els patés que ens agradin (quatre o cinc) amb unes torradetes industrials
al costat.
Poden combinar molt bé dos varietats de paté amb formatge roquefort o amb formatges
blaus anglesos (o d’altres de francesos o alemanys).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada