diumenge, 27 de juliol del 2014

AMANIDA CATALANA



           Amanida “catalana”



            També n’hi ha que en diuen “amanida il·lustrada”.

No és que l’altre no ho sigui, però diferenciem amb aquest nom la amanida amb embotit.

Per plat:

Enciam o enciams (una barreja de varietats)
Tomàquet (1/2))
Ceba tendra (1/4)
Pebrot (optatiu)
1 tall de pernil
1 tall de formatge (mantxego curat –ovella- ó de mocador, de cabra)
1 tall de xoriço vermell ample.
1 tall de pernil dolç. (optatiu)
3 o 4 talls de fuet o llonganissa seca.
1 tall de Bull blanc.(optatiu)
1 tall de Bull negre.(optatiu)
Ou dur (1/2) (optatiu)

Com abans, rentarem i tallarem les hortalisses i posarem a sobre de forma radial els diferents embotits. (Hem de saber si tenim gaire lluny la nevera, que si bé no serà gaire problema per l’ou dur durant un parell de dies, seria demencial pel pernil dolç, el bull blanc i el bull negre. No han d’estar més de dos hores fora de la nevera (encara que sigui de gel).

Igualment que abans, deixarem que se l’amaneixi cada un si volen vinagre.

El truc per no haver d’avinagrar el tomàquet i l’enciam, el tenim en posar la ceba en maceració en vinagre un parell d’hores (així sempre serà dolça) i escórrer-la abans de muntar el plat.

Sempre hem d’amanir l’enciam quan anem a menjar-lo, d’altra manera, perdrà presència al plat i es pot arribar a fer malbé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada