Amanida “catalana”
També
n’hi ha que en diuen “amanida il·lustrada”.
No és que l’altre
no ho sigui, però diferenciem amb aquest nom la amanida amb embotit.
Per plat:
Enciam o enciams
(una barreja de varietats)
Tomàquet (1/2))
Ceba tendra (1/4)
Pebrot (optatiu)
1 tall de pernil
1 tall de formatge
(mantxego curat –ovella- ó de mocador, de cabra)
1 tall de xoriço
vermell ample.
1 tall de pernil
dolç. (optatiu)
3 o 4 talls de fuet
o llonganissa seca.
1 tall de Bull
blanc.(optatiu)
1 tall de Bull
negre.(optatiu)
Ou dur (1/2)
(optatiu)
Com abans, rentarem
i tallarem les hortalisses i posarem a sobre de forma radial els diferents
embotits. (Hem de saber si tenim gaire lluny la nevera, que si bé no serà gaire
problema per l’ou dur durant un parell de dies, seria demencial pel pernil
dolç, el bull blanc i el bull negre. No han d’estar més de dos hores fora de la
nevera (encara que sigui de gel).
Igualment que
abans, deixarem que se l’amaneixi cada un si volen vinagre.
El truc per no
haver d’avinagrar el tomàquet i l’enciam, el tenim en posar la ceba en
maceració en vinagre un parell d’hores (així sempre serà dolça) i escórrer-la
abans de muntar el plat.
Sempre hem d’amanir
l’enciam quan anem a menjar-lo, d’altra manera, perdrà presència al plat i es pot
arribar a fer malbé.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada